Nieuwsselectie
Eindelijk daar: open protocol voor videozorg en videoconsult gewoon in je browser
Tot nu toe zijn zorginstellingen voor het verzorgen van videocommunicatie tussen klanten en diensteverleners (tbv videozorg en videoconsult) aangewezen op leveranciers die daarvoor portaldiensten aanbieden. De tarieven voor deze portaldiensten, zoals Minddistrict, FocusCura, Beeldzorgadvies, Zuster Ria en IQare ze aanbieden, zijn substantieel.
Twee nieuwe ontwikkelingen maken deze videoportals overbodig. Uit de VS komt technologie, die direct videocontact tussen twee browsers, zonder tussenkomst van een portal, mogelijk maakt. Het werkt voorlopig met alle browsers behalve Microsoft Explorer.
Voor videocommunicatie die ingebed moet zijn in een professionele infrastructuur met routeringen binnen zorgteams, vangnetschakelingen en rapportage van sessiegegevens, is een simpele eenmalige plugin van 10,- per client de oplossing. Deze plugins zijn beschikbaar zijn voor alle devices (Iphone,Ipad, Android). De organisatie moet dan wel beschikken over een VoIP telefooncentrale op basis van open SIP.

Meer info bij Koningraad.


Videocamera met brede kijkhoek voor domoticatoepassingen
De IP-camera's die momenteel in de intramurale zorg voor domoticatoepassingen gebruikt worden, hebben een kijkhoek van 40°-60°, maar zijn een stuk goedkoper dan de 600 dollar, die de Bublcamera moet kosten. Maar door zijn beeldhoek van 360° vervangt de Bubl makkelijk drie camera's met standaard beeldhoek, met de daarbij behorende (drievoudige) reductie van installatie- en streamkosten. De Bubl heeft Wifi aan boord, standaard een 4-32GB microSDcard en neemt audio op. De rekensom is dan snel gemaakt.

Naar de site van Bubl


Als er dan toch een robot moet komen, dan maar deze.
Wat te denken van een robot met telepresence (videocommunicatie) die voor 129 dollar op de markt is. Eindelijk een robot, die ontwapent en geen angst oproept. Hij heet Romo en is gebaseerd op de I-phone. Romo wordt door de maker nog 'robot-speelgoed' genoemd, is makkelijk door de klantomgeving zelf programmeerbaar en verzorgt videocontact naar familie en vrienden ('Skype on wheels'). Android blijft natuurlijk niet achter. Onder de naam Botiful is er een vergelijkbaar apparaat via kickstarter gefinancierd, dat nagenoeg met alle androidphones werkt. Als extra mogelijkheid kan Botiful omhoog en omlaag kijken (tilting).
     → Verder lezen    1    2   3   >  van 3