Concept Handboek Zorgcommunities
Conceptversie Handboek Zorgcommunities gedistribueerd
De door Koningraad ontwikkelde manual heet:

Ouderen langer thuis door Zorgcommunities.
Een zorgcommunity is een laag-intensieve organisatievorm voor het effectief inzetten van betaalde en vrijwillige dienstverlening bij zelfstandig wonende ouderen. Om de zorgketen rond een hulpbehoevende ouderenhuishouden gesloten te krijgen, is er hulp van vele kanten nodig, te verlenen door mensen met onderling verschillende motivaties en mate van betrokkenheid. Een community organisatievorm is daar geschikt voor.Hoe ziet zo'n zorgcommunity eruit?
Met een zorgcommunity kan met een minimum aan energie gericht op de organisatie zelf, en met maximale zelforganisatie, een combinatie van betaalde en vrijwillige diensten gerealiseerd worden, om zo het zelfstandig wonen van zorgbehoevende ouderen te bestendigen. De zorgcommunity speelt in aanpak en look and feel in op motivaties en betrokkenheid van vrijwilligers en de verschillende verwachtingen van klanten en hun ouderen, zoals die tot uiting komt in een klantsegmentatie.
De zorgcommunity is facilterend aan de formele zorg van zorginstellingen. Zorgprofessionals stimuleren zelfzorg en zelforganisatie van zorgklanten en hun mantelzorg zowel individueel als een zorgvraag ontstaat, maar ook op wijk- en plaatselijk niveau, door te participeren in zorgcommunities.


Missieformulering van de zorgcommunity
De missie van de zorgcommunity is het zelfstandig laten wonen van ouderen door het regelarm organiseren van zorg- en dienstverlening via een innovatief en lerend platform, dat alle betrokkenen maximaal in staat stelt om te functioneren.

Reageer om mee te lezen
Voorletters

Aanspreektitel


NaamOrganisatie

Functie


E-mailCommentaar


:

:


::

:


::


*

Mw Heer *


*


*

*


*